Blog

Borász a konyhában - Kis Tamás

Vissza

Kis Tamás (Somlói Vándor)
Zeller krémleves szalonnás ropogóval

Egyszerű, gyors és könnyed étel, amit a Borszörcsök mellé ajánlok szeretettel. A bor ízvilágában megjelenő sok füst és sós íz mellett a Juhfark rendszeresen hoz egy vegetális-zöldes vonalat, még ha érett az alapanyag akkor is. Egyszerű, gyors és könnyed étel, könnyen beszerezhető, szezonális pénztárcabarát alapanyagokból.

Recept: egy nagy fej zellert és 1 db krumplit meghámozunk majd apróra kockázunk. Enyhén sós vízben (ami éppen ellepi a zöldségeket) megfőzzük körülbelül 20 perc alatt. Ezután 1 db 1,5 dl-es főzőtejszínnel felöntjük és besűrűsítjük. miközben egy kevés apróra vágott  szalonnát ropogósra sütünk. A krémlevest ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül pedig tálaláskor megszórjuk a meleg ropogós szalonnával.