profilkep_hetszolo

Öt évszázad történelem, első osztályú terroir, organikus gazdálkodás. Mi kell még a jó borokhoz? Jó emberekre is szükség van, és a Hétszőlőnél ebből sincs hiány. A korábbi minőségi szintet az elmúlt években sikerült még magasabbra emelni, amely jórészt Makai Gergő birtokigazgatónak és csapatának köszönhető. Gergő így vall a Tokaj-Hétszőlő filozófiájáról:

“Hiszünk abban, hogy az organikus műveléssel a termőtalaj és a tőkék vitalitását megőrizhetjük, és annak érdekében, hogy minden Hétszőlő palack közvetítse ezt a filozófiát, kizárólag saját termesztésű szőlőt és aszúszemet használunk borainkhoz.”

 

Termőterület nagysága 55 hektár
Dűlők Hétszőlő, Nagyszőlő, Kis-Garai dűlő
Szőlőfajták furmint, hárslevelű, sárga muskotály
Talajtípusok lösz, dácit
Borász Makai Gergely
Weboldal tokajhetszolo.com/