• Az 1993-as évben készítettem először bort.
  • 27 hektáron dolgozunk, meredek, agyagpalás talajon.
  • 27 hektár van művelésben, 11 hektár legelőként használt ugarterület.
  • Fajták: Vörösök: Cinsault, Syrah cardigan, Grenache, Mourvèdre. Fehérek: Terret, Viognier, Roussane.
  • Az új ültetvényekbe minimum 5000 db/hektáros tőkeszámot telepítünk. A szőlőket tömegszelekcióval szaporítjuk.
  • A szőlők Chateauneuf-du-pape ültetési rendszer szerint, gobelet művelésben vannak. A metszési munkákat januártól márciusig igen precízen végezzük, hogy minimalizáljuk a növény sérüléseit. Ezzel megelőzzük súlyos betegségek elterjedését, valamint a téli vegyszeres kezelések szükségességét.
  • A talaj tápanyagutánpótlását szerves növényi anyaggal és juhtrágyával végezzük. (Kis mennyiséggel, de minden évben.)
  • Megközelítőleg évi két, keresztirányú sekély traktoros szántást végzünk.
  • Kénport és bordói leves kezelést csak homeopátiás adagokban adunk a természet egyensúlyának védelme érdekében.
  • Nem használunk növény- és rovarírtó szereket.
  • Termésválogatást kizárólag a fiatal szőlőkön végzünk, ha szükséges a terméshozam és a hajtások egyensúlyának beállítása.
  • A terméshozam 30-35 hl/hektár.
  • A kézi szüret teljes érésben, 30 kg-os vödrökbe történik.
  • Szigorú termésválogatást végzünk rozsdamentes acéllapon.
  • Nincs kén hozzáadás.
  • Gravitációs módszerrel töltjük a tartályokat.
  • Természeszetes élesztőtörzseket használunk.
  • Tradícionális módszerekkel borászkodunk, beleértve a burgundiai stílusú csömöszölést is.
  • A macerációs idő 3-4 hét hosszú.
  • Finom préselést végzünk vertikális préssel.
  • A Faugeres-i vörösket 2 évig acéltartályban, a Jadis és a Valiniere borokat 24-26 hónapig tölgyfahordóban érleljük.
  • A fehérboroknál malolaktikus fermentációt végzünk.
  • Nincs szűrés.
  • A borokat természetes állapotukban palackozzuk, a vinifikáció alatt nem használunk derítőanyagokat.
  • A birtok hosszútávú célkitűzése, hogy kiváló minőségű, autentikus borokat készítsünk az igazi tradíciók tiszteletbentartásával.