Az eredetileg közgazdász, később borász képesítést szerző házaspár, Piroska Tibor és Szilvia tulajdonában lévő Kékhegy Pincészet 2009 óta foglalkozik borkészítéssel a Mátrai Borvidék egyik fontos településén, Gyöngyöspatán. Az első generációs vállalkozás jelenleg 3 hektáron gazdálkodik, többek között az Úrráteszi, a Csákberek és a Diós dülőben. Szőlőfajtáik között szerepel cserszegi és tramini, zöld veltelini, szürkebarát, cabernet sauvignon, valamint cabernet sauvigon és cabernet franc is.

Termőterület nagysága 3 hektár
Dűlők Úrráteszi, Csákberek, Gereg, Hótó (Gyöngyöspata), Diós (Gyöngyöstarján), Katona-berek (Szűcsi)
Szőlőfajták Zöld Veltelini, Cserszegi Fűszeres, Tramini, Szürkebarát, Olaszrizling, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon,
Talajtípusok andezites alapkőzeten agyag talaj, több helyen mész erekkel tarkítva
Borász Piroska Tibor