fbpx

Horst Hummel 1998 óta készít borokat Villányban, jelenleg közel 8 hektáron gazdálkodik, 2008 óta már organikus művelésben (Öko Garancia által ellenőrzött gazdálkodás). Területei a Jammertalban, a nagyharsányi Várhegyen és a nagytóthfalui Verebes-réten találhatóak, borászata Villányban működik, ahol Portugieser, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot fajtákból készít borokat, de kisebb mennyiségben Hárslevelűvel is foglalkozik.

Horst nagyszerű ember, nem mindennapi életúttal. Pályafutását jogászként kezdte Berlinben, a világot járva Burgundiában kapta az ihletet a borkészítéshez, a magyar borokkal a kilencvenes évek elején találkozott először, amikor hazafele tartott Vojvodinából, ahol az ősei szőlőt műveltek. A borkészítés mellett szenvedélyes szakács, ottjártunkor is éppen rotyogott valami a fazékban.

cikk_Horst

Filozófiája egyszerű, de annál lényegretörőbb: igazi terroir borokat csak organikus gazdálkodásból származó szőlőből lehet készíteni. Ezen az úton haladva borai ma már nemcsak kifejezőek, de jól ihatóak is, kitűnő példa erre a Magyarországon nálunk kapható tartalmas de mégis könnyed  Portugieser és a Panterra névre keresztelt nagyágyú Cabernet Franc borai.

Termőterület nagysága 8 ha
Dűlők Jammertál, Várhegy, Verebes-rét
Szőlőfajták Cabernet Franc, Portugieser, Hárslevelű, Cabernet Sauvignon, Merlot
Borász Horst Hummel
Cím Batthyány utca 4 H-7773 Villány Magyarország
Telefon 0036/20/4167154
E-mail hh@weingut-hummel.com
Weboldal www.weingut-hummel.com/