fbpx

Gilles Ferran – Domaine des Escaravailles

A Domaine des Escaravailles neve az escaravay occitan szóból ered és szkarabeusz bogarat jelent. A nevet a 17. százaban alapítoti zárda lakói által hordott fekete sapkákra utalva adta a helyi lakosság.

A Ferran család három generáció óta a birtok tulajdonosa, amióta 1953-ban Gilles nagyapja Jean-Louis Ferran megvette.

Gilles a Montpellier-i egyetemen szerzett borászdiploma után 10 évig apja, Daniel mellett szerzett gyakorlati tapasztalatokat. 1999-ben vette át a birtok vezetését és azóta dinamikus vízióját követve tölti le a jobbnál jobb borokat.

A birtok 40 hektár szőlővel rendelkezik Rasteau-ban és közel 25 hektárral Cairanne, Villedieu és Saint Roman terroirjaiban. A talaj jellemzően mészkő alapra épülő agyagos feltalaj.

A birtok fekvése egyedi a tengerszint feletti magasság (250 méter felett) és a meredek lejtők miatt. Ezek adnak alapot a végső minőségnek, mivel például a jó agyagtalaj remek vízháztartással bír, megelőzve a vidéken sokszor gondot okozó vízhiányból adódó problémákat. A magas fekvés biztosítja a megfelelő hőmérséklet különbséget a nappal és éjszaka között, ami a harmóniát és frissességet adja a birtok boraihoz.