fbpx

Végre kadarka

2016. november 23.
Végre kadarka

Régóta vártuk már Póstáék 2015-ös kadarkáját, és nem csak azért, mert az elődje már több mint egy hónapja elfogyott, és mert amúgy sem úszunk mostanában a kadarkákban.

Pósta Gergő nyáron mutatta először tartályból a tizenötöst, ami azonnal levett a lábamról. Ízig-vérig kadarka: megjelenésében, aromatikájában és “érzetében” (sav, tannin, test) is a fajta archetípusa ez a bor, és talán az sem túlzás, hogy ez eddig a pincészet legjobban eltalált kadarka bora.

A szeptember végi szüret két körben, fürtválogatással zajlott, a szelektált alapanyag 2 hónapot töltött héjon. Acél-tartályban erjedt, majd félévig 500 literes idősebb magyar tölgyfahordókban érett.

Végül, ami számunkra különösen fontos: azon túl, hogy a bor elegáns és jóívású, van egy élettel teli, természetes jellege, amelynek köszönhetően gyümölcsléként csúszik le a borivó torkán. Figyelembevéve az árát (2.899Ft) és, hogy viszonylag kevés (jó) kadarka van a piacon, abszolút best-buy.

kepernyofoto-2016-11-23-17-23-07