fbpx

NE GONDOLKOZZ! Mi megtettük helyetted és összeállítottunk kétféle 6 palackos ünnepi borcsomagot, melyeket 20%-os kedvezménnyel kínálunk december 7. és 31. között

 

ÜNNEPI BORCSOMAG I. 23 193 Ft helyett 18 555 Ft

final_2017_MITISZOL_unnepi borcsomag_FB ADV_1

Szászi Badacsonyi Olaszrizling 2016 / Maurer Szerémi Furmint 2016 / Pók Tamás Négykezes (vörös házasítás) 2012 / Pósta Merlot 2013 / Wassmann Morizz Rozé Pezsgő 2014 / Pelle Manna Cuvée édes 2013

Megvásárolható itt.

 

ÜNNEPI BORCSOMAG II. 37 844 Ft helyett 30 275 Ft

final_2017_MITISZOL_unnepi borcsomag_FB ADV_classic

Mátyás Rajnai Rizling 2015 / Von Beöthy Glamour (Chenin blanc) 2015 / Hummel Panterra Cabernet Franc 2012 / Chateau Musar Hochar Pere et Fils 2012 / Weingut Eymann Riesling Sekt Extra Brut NV / Bott Bott-rytis 2016

Megvásárolható itt.

 

A BORCSOMAGOK RÉSZLETES LEÍRÁSA:

ÜNNEPI BORCSOMAG I.

Ünnepi csomagunkkal kísérjük végig az ünnepi ételeket!

Apertifként a Wassmann házaspár Morizz rozépezsgőjét ajánljuk. Villányból elsőre nem egy buborékos ital jut eszünkbe, de ők a palackos erjesztésűek között is remeket alkottak.

Első fehérborként a Kárpát-medencéból természetesen Olaszrizlinget választottunk, mert hisszük, hogy e fajta nagyon jól érzi magát a vulkanikus talajon. Szászi Endre a Szent-György hegyen már sok éve bizonyítja az előbbi mondat jogosságát, ezért tőle ajánljuk Badacsonyi Olaszát.

Mi más következhetne a fehérsorban, mint egy Furmint! Meglepetésként mi most Tokajon túl tekintettünk, hiszen van egy friss és különleges borunk: először palackozott a Szerémi borvidék egyik dűlőjében termett Furmint szőlőből szűrt bort Maurer Oszkár: bizonyos vélemények szerint a fajta Szigeti néven a Szerémségből származhat.

Vörösborban Egerre és Szekszárdra vetettük szemeinket: Pók Tamás alap vörös házastása többet ad! A Négykezes 2012-ben benne van a gyümölcs, fűszer, kellő báj, de még tolakodás nélkül. Közepesnél teltebb korty, érrett tannin jellemzi, nem akar annyira lehengerlő lenni, de az ízek így is betelítik a szájat, a savak pedig tartják velük a lépést. Arányos, harmonikus érett bor meglepően jó áron.

A Pósta Borház csúcsvöröse, a csak a legjobb évjáratokban palackozott Merlot meggyes, szilvás, elegáns érlelést is mutató illattal indít. Ízében a hordós érleltségből eredő füstös jegyek adják a hátteret, vezető ízei a finom, szilvás, feketecseresznyés zamatok. Érett tannin, remek hosszúságú, gazdag bor.

Édesbort Tokajból választottunk a desszertekhez: a Pelle Pince Manna cuvée 2013-ast. Illata gazdag, intenzív: bodza, kajszi, akác, méz, mezei virágok jelennek meg. Íze édes alma, mézesség, finom citrusok. Jó sav-cukor arány, szép krémes textúra jellemzi.

ÜNNEPI BORCSOMAG II.

Természetes ínyencségek Felvidéktől Libanonig

A rajnai rizling aranykorát éli a világ minden táján, mi most kétszeresen is ajánljuk: először a pfalzi Eymann birtok tradicionális eljárással készült pezsgőjét. Az alapbor hordóban erjedt, majd a másodlagos erjedést  41 hónapos palackos érlelés követte. A végeredmény egy csodálatos testes, de mégis frissítő pezsgő, melyben citrusok, alma, és briós fedezhető fel. Egyedi és különleges.

Másodszor a felvidéki Mátyás család borát: frissítően tiszta illata van, amely eleganciáján kívül kellemes gyümölcsöket és finom ásványos jegyeket kínál a kóstolónak. Klasszikusra hangszerelt bor, mindenki örömét leli majd benne.

Folytassuk egy ünnepi Glamourral: a chenin blanc a francia Loire-völgy legismertebb fehér szőlőfajtája, Magyaroszágon elsőként e bor szülőapja, Beöthy János honosította meg, saját szenvedélyből, amit a Loire-i fehérborok szeretete táplált. Származásának megfelelően francia tölgyfahordóban nevelkedett 2 éven keresztül. Friss gyümölcsök keverednek finoman a fahordós hatással, a Chenin eszményi találkozása a vulkanikus magyar terroirral.

Vörösben először a világhírű libanoni Chateau Musar dűlőszelektált borát ajánljuk. A tulajdonos Hochar családról elnevezett házasításba az Anaa falu melletti dűlőből Cabernet sauvignon, Cinsault és Grenache került.

Egy villányi nagyágyú Cabernet franc nem maradhat el az ünnepi étkek mellől: Horst Hummel úgy műveli ezt a műfajt, hogy közben jól iható a nagytestű bor és finoman selymes tanninjai inkább simogatnak, mintsem kesernyéssé tennék az utóízt.

Desszertként a Bott pince különleges édesborát választottuk: a Bott-rytis 2016-os évjárata az egyensúly diadala! A természetes maradékcukor és az évjáratra jellemző acélos sav remek keveréket alkot, illatban és ízben is áradó gyümölcskavalkád, mindhárom fő tokaji szőlőfajta (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály) adja hozzá az aromákat.