Új Strekov 1075 borok a házban

2017. február 2.
Új Strekov 1075 borok a házban

Vártuk már a kürti enfant terrible, Sütő Zsolt új borait, és január végére meg is jött az elődökhöz méltó, sőt az azokon is túlmutató folytatás. A Magyar Konyha nemrég “Békesség és betyárvirtus” címmel készített Zsoltival hosszabb interjút, aki még nem ismeri a Strekov 1075 tulajdonos borászát, annak mindenképpen ajánljuk olvasásra (lásd itt).

A Rizling-Veltlin 2015 kilenc hónapig seprőn érett kén nélkül, összkénje csupán 30mg, felrázva (igen, felrázva) még szebb és izgalmasabb mint nyugalmi állapotában.

A Heion 2015 túl tesz az elődjén is: csodás illat és intenzív íz (2 hét héjon áztatás), remek savak, hosszan hullámzó lecsengés.

A Porta #3 hasonló súlycsoport, elődje, a Porta#2 nagyot szólt itthon és külföldön is (itt írtunk róla), a recept továbbra is hasonló: rizling és zöld veltelini borok házasítása, héjon áztatás, illetve a Jura borvidékre jellemző sous-voile borkészítés, világszám, legalább egyszer muszáj megkóstolni!

Végül, hogy ne csak fehérekről essen szó: a Pinot noir 2015 igazi “natural wine” 22mg összkénnel, rengeteg gyümölccsel és szép savakkal (gyorsan fogy a palackból!), a Kékfrankos 2015 komolyabb anyag, szintén szikrázó savakkal, mély és hosszan tartó ízekkel.

Irány a webshop