fbpx

Kereskedői felelősségem hiányában – Costadila 330slm, Prosecco

2015. június 23.
Kereskedői felelősségem hiányában – Costadila 330slm, Prosecco

Eddigi boros pályafutásom alatt sok borral és sok fogyasztóval, helyesebben borrajongóval találkoztam, és napi szinten van lehetőségem keresni és kiszolgálni a felmerülő igényeket. Mint kereskedő, elvileg felelősségem, hogy a piac, a fogyasztó igényeit figyelembe véve válasszam ki azokat a borokat, amikkel végül dolgozni fogok.

És mégis, ha egy szakmai kóstoló után véleményt alkotok, azon veszem észre magam, inkább arról beszélek, ami igazán tetszett, amit én is szívesen iszok és azokat a borokat szeretném belistázni, amire így emlékszem, és nem azokat, amik szerintem majd tetszeni fognak a vevőinknek.

Amikor ezt a bort kóstoltam, akkor viszont egyszerre tudtam, hogy itt minden együtt van. Évek óta keresik rajtam a Prosecco-t (lehet, hogy divatos?), és végre nem kell azt mondanom, hogy nincs. Van, és nem is akármilyen.

Koronazáras palackban érkezik, szűretlen, abban a palackban másoderjedt degorzsálás nélkül, amiből a poharadba töltöd, illata és íze is egyedi, teli grapefruitos citrusossággal, virágos jegyekkel, kis gyógyfüvességgel, ráadásul nincs benne hozzáadott kén. Az egész nagyon eredeti, sugárzóan természetes és jó habzóhoz illően könnyed és frissítő. Képtelenség belőle egy pohárnál megállni! És még az ára is jó…

Szóval nekem nagyon tetszik, a felelősségemet viszont megint elmulasztottam, így a bor kereskedelmi sikere ismét Rajtatok, a fogyasztókon múlik. Keressétek az Erzsébet téri Terminal Marketben és a webshopunkban.

costadila