fbpx

2019-es borjóslatok (Doug Wregg írása alapján)

2019. január 11.

2019-es borjóslatok

Doug Wregg írása alapján

https://www.lescaves.co.uk/lescaves-news/184/2019-Wine-Predictions

Az emberek kihozzák évről évre a bor jóslataikat, mert más emberek kihozzák a borjóslataikat, ilyen ez az ördögi kör. De a bor előrejelzésben iróniának nincs helye. Kivéve itt.

A bor jövendőmondóinak leáldozott, kijönnek egy jövendőmondással vagy előállnak valami régi leporolt jóslat zagyvasággal:

Ne feledd a Chardonnay-t. Ahogy én tettem azt. Évekre elfelejtettem, de tudom a trend olyan mint egy állandóan forgó kerék vagy mint egy megállt óra mely kétszer egy nap meg mondja a pontos időt.

Bordeaux bla bla – átrendezte a következő szavakat: évszázad, évjárat, emelkedés, ár.

Tegyük fel, hogy felfedezel egy olyan borvidéket, mely évek óta világszínvonalú bort készt, de te dicséretét fejezed ki annak újdonsága miatt.

Menj még tovább és beszélj jó informáltan Grúzia újbóli felfedezéséről, mint a bor civilizáció bölcsőjéről.

Angol bor, újra – írj arról mennyivel jobb az angol habzóbor mint a Champagne, ez az újévi jóslat, sose megy ki a divatból.

Emlékeztesd az embereket, hogy te tudod, hogy Argentínában több van mint Malbec és Mendoza.

Ne feledkezz meg Kínáról, és említsd meg, hogy ő az új bor szuperhatalom.

Fontos, hogy felélénkítsük a jóslatot néhány tetszőleges szőlő- borvidék egymás mellé állításával.
Lépj előre egyet, marlborogh-i Zöld Veltelini, argentin Troisseau, walesi Albarino?!
Egy fecske lehet nem csinál nyarat, de ki számolja?

Ellenőrizd, mely borvidék versenyzik épp a legjobb Pinot Noir címért Burgundyával, beszélj erről.

Az emberek azt jósolják, a sherry lesz a következő tíz év trendje. Biztosan, egy nap ez a jóslat is valóra válik.

Elon Musk Glera szőlőt fog ültetni az új kastélya előtt a Marson, hogy táplálja a mohó szomjas földhözragadt Prosecco fogyasztókat.

A megalkotott jóslatok tehát előrevetítenek majd következő év ilyenkorra, meg az azutánira, és az azt követő évre, s így tovább. A végtelenségig.

Oké, talán a marsi Prosecco nagyszerűen kitalált, de hogy állunk a többivel…